Dupa batalie

Naiva nu. Nu intr-atat incat sa mi se pravale si alte ceruri in cap. Voit si cu intregul meu accept neponderata. Pana intr-acolo unde  sa ma trezesc sub talpa scapata de sub control a imperativului simtirilor salbaticite. Pana in campul secerat al bataliilor cu Dumnezeu, de unde apoi, mai de mult,  am iesit cu un certificat de renastere cenzurat, pe care in rosu zacea diagnosticul: sindrom Iacovian. Pentru boala ce sper ca nu va recidiva, mi-am primit linistile ulterioare dar m-au cutreierat alte stari, alti curenti care mi-au purtat sangele in vene inainte ca eu sa le deslusesc numele prin clar-obscurul balbaielilor mele. Cred ca de un an tot mor in fiecare zi si nu ma mai termin o data… Fiindca Dumnezeu imi mangaie fiecare tesut abia necrozat. Imi atarna pieile vechiului suflet. Naparlesc si ma lepad de mine in zeci si zeci de straturi, iar pielea adormita in dedesubturi de intuneric cald este prea fina ca sa inteleaga rolul ce ii revine. Eu singura pe fostul camp insangerat de batalie… Mai putin firava decat inaintea erei mele, constiinta imi balteste in sangele ce sta sa se inchege. Imi suiera pe sub talpi fantomaticii stramosi ai nelinistii, contorsionand in adancuri pamantul-mama. Muri-mi-ar punctele de suspensie in care vesnic nadusesc si stapana tulpinii de logos sa fiu macar pentru o clipa, pe care as stii captiva sa o fac pe sub aripa… Inca nu stiu sa le ofer nume. Stiu doar sa le primesc, sa intuiesc vreun avatar tranzitoriu care ma paste dintr-un viitor ales la intamplare si sa ma invat cu mine, pas cu pas, dinte cu dinte, plecarea de la zero din nivelul doi.

 Dar nu-i asa ca uneori raspunsul care intarzie confera o aura extatica intregii respiratii? Cine stie? Suspendata din ce in ce mai notabil intre exoteric si esoteric, lasata sa imi scanez in continuu axul si imprejurimile sale, vad din ce in ce mai putine chipuri, se estompeaza in liniste amortita fara macar sa isi mai ceara drepturile. Laboratorul meu nu mai secreta asa multa adrenalina fiindca durerile sunt si ele din ce in ce mai putine, dispar impreuna cu chipurile inutile. (Pe panza mea culorile capata o consistenta de netagaduit, prin liantul care esti tu. Fixezi culorile, nuantele le lasi sa se intrepatrunda atat cat sa imi dai picatura de stabilitate pierduta, fara a-mi strica firescul amestecurilor fara de care nu m-as mai numi eu. 

 Minele mi-au fost dezamorsate. Cu ele moarte, am devenit teren fragil abia  convalescent si-mi simt incet prin radacini paloarea cum se pierde.. Nebanuita, redobandita cine? Cumva e vorba despre mine?

Reclame

4 răspunsuri to “Dupa batalie”

  1. iar m-ai pierdut… printre cuvinte si ganduri si sensuri… as spune „perfect”… dar e prea putin…

    mai bine tac…

    apropo: ai scris ceva ? o carte sau ceva… daca nu, nu stiu ce mai astepti… daca da… spun iar, in lipsa de cuvinte: perfect…

  2. Cristia, sigur numai despre tine e vorba, cea care mori si renasti in fiecare zi. Altfel spus, iti percep subtil o fragilitate ce inseamna calea spre mai multa putere. Dorul, draga fiinta, te va mai insoti un timp in clipele tale de neliniste si batalie si apoi iar te va insoti in cerintele noului suflet.

  3. Garfield, te-am pierdut prin cuvinte si sensuri, fiindca tu mi-ai dat voie. Daca in aceste rataciri te simti bine, inseamna ca si pentru tine totul este spre o redobandire a ta, fiindca in mare despre asta vorbesc scrierile mele, si stiu ca deja ai inteles asta..
    Multumesc pentru aprecieri si pentru vorbe prea frumoase. Nu am scris carti, poate va veni si vremea lor. Deocamdata scriu aici si asta imi aduce o parte din bucuria zilnica. Pentru toate e un timp.. Probabil! 🙂

  4. Liana C, pui aici mereu cuvinte picurate direct din suflet. Se simte, sa stii.. 🙂 Nu ai cum sa te ascunzi. Mor zilnic si acolo unde am murit ma regenerez in forme pe care inainte nu le banuiam. Poate un pic mai multa forta interioara, Liana, simt ca si tu o capeti in felul tau in perioada asta. Cat despre acel dor, ma insoteste mereu si e unul pasnic 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: