Sunt ceea ce sunt

Inca nu mi-e clar daca ceva din noi intr-adevar intuieste ca implinirea finala e prin sine, si daca, in virtutea acestui fapt, fara a constientiza, cand ne indragostim, ne indragostim de fapt tot de noi prin ochii celorlalti, sau ma rog, inconstienti „adulmecam” in ceilalti oportunitatea unui nou context de manifestare, de aflare si potentare a fiintei noastre launtrice.

Nu stiu daca de-a lungul experientelor m-am imbogatit mai mult prin ceea ce mi s-a oferit, sau mai degraba prin ceea ce am oferit. Se pare ca adevarata zestre pentru momentul adevarului propriu, mi-am facut-o singura prin ceea ce am aflat ca sunt si ceea ce as putea fi. Realul folos este ca ma cunosc. Nu strecurandu-ma pe langa zidurile periferiilor, ci avantandu-ma spre centru. Sunt ceea ce sunt. Nu neaparat iminenta lumii, dar in mod cert irepetabila si nuantatoare a Universului care ne contine. Sunt ceea ce sunt nu numai prin punctele ferme, ci si prin meridianele mai fragile care ma strabat si culorile inca ezitante care ma compun. Planez secondata de constiinta asupra a tot ceea ce insemn eu. Astfel avatarurile prin care trec sunt pe timp ce trece mai putin infirme, mai putin disfunctionale. Aflarile constiente se depun la temeliile mele, consolidand avatarul prin care urmeaza sa trec. Perioada de convalescenta se micsoreaza si ea de la o experienta la alta, caci conturandu-mi progresiv ideea de sine, dependentele dispar, formularile bolnavicioase ale imaginatiei se sting, iar mintea, pentru a gasi corespondent nevoilor sufletesti, se intoarce dinspre exterior inspre inauntru. E un proces nu indus, ci care la un moment dat se desfasoara natural. Naturaletea de a fi si mai eu cu fiecare zi ce trece.

Sunt ceea ce sunt. Si Dumnezeu nu se va supara ca Il citez pentru a ma pune in conul de lumina. El stie ca e vremea sa ma bucur de darul Lui cel mai de pret: exist. In mine.

Reclame

Un răspuns to “Sunt ceea ce sunt”

  1. Pune-i lui Narcis o oglinda-n fata si-o sa-l ai captiv pe viata… E valabil si atunci cand te simti singurel sau ratacit. Oglinda e atat de inexpugnabila incat face ca orice altceva sa para a fi lejer/ accesibil.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: