Simplicity

balon.jpg

La cumpana dintre simplitate si exacerbare a trairilor zgandarite de variatiile  imprevizibilului, am ales in cele din urma simplitatea, si nu pot spune nici acum, dupa ce am gustat-o indelung, ca nu mi-ar sta bine cu ea. Lucru ce ar putea fi surprinzator pentru cei ce ma cunosc de o viata ca fiind o excentrica zgomotoasa si exaltata. Exaltata m-am pastrat in emotii fiindca viata nu inceteaza sa ma uimeasca si sa ma surprinda in cele mai frumoase feluri. M-am nascut si voi muri admirand, palpitand in fata spectacolului acestei lumi, asadar nu imi voi stavili niciodata valtoarea launtrica. Este un fel de a fi pe care nu mi l-am arogat la nicio rascruce de-a mea. M-am nascut asa.  Ceea ce am pierdut pe drum, sau mai degraba am consumat, a fost firea dinainte, cu precumpanire nestapanita, dezlantuita, magnet pentru situatii complicate si pentru oameni indecisi, neasezati, suspendati intre lume si sine. Am avut mereu priceperea  inconstienta de a ma nimeri in miezul contextelor straine, punand voluntar umarul  la rezolvarea ecuatiilor absurde ale altora…

 Sunt convinsa ca nu am imbatranit. Nu oglinda imi sta martor, ci freamatul launtric, asemanator fosnetului unei paduri de pini. Atata vreme cat pinii se vor auzi, aici nu va putea locui moartea… Zbuciumului caruia multi ani i-am fost aliata fidela, i-a luat locul simplitatea, asemeni unei doamne, cu finete, discretie si chiar ingaduinta pentru ultimele lui reminiscente zbateri. Substituire gradata mai mult decat cucerire.

Reclame

4 răspunsuri to “Simplicity”

  1. Nu stiu de ce.. insist sa vad in imagine formarea balonasului in jurul degetului si nu invers. E si bine cand privesti retrospectiv dintr-un acum spre atunci fara sa mai tii cont de legile timpului sau de sensul lui pe care nu a reusit sa-l deduca nimeni cu certitudine.

  2. Bag de seama ca ai o perioada de priviri retrospective.. 🙂 E bine cand ai unde te intoarce in trecut pentru a inventaria zambetele. Da, e bine sa privesti retrospectiv, fiindca tu stii ca noi punem ordine in toate si daca ne scapa sensul timpului ca valoare si finalitate, macar putem jongla cu sensul si contrasensul lui de mers.

  3. Chiar de nu stiu exact data nasterii, stiu ca strabati aceleasi poteci ca si mine.Ti-am mai spus-o. Uneori citesc aici ce simt. La multi ani cu intarziere si tie.De cand cu accidentul nu mai sunt aceeasi.Cand sufar, ma raresc.

  4. Care accident, Liana?? Despre ce e vorba?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: