Daca randuirea acestei lumi te sperie sau iti apare respingatoare si starneste in tine necesitatea de a i te opune cu vehementa, este pentru ca te afli ancorat intr-o actualitate care nu te contine de fapt, dar ti-o asumi ca domiciliu psihic. Este pentru ca ai ales ce sa vezi, si in consecinta traiesti ce ai ales. Inseamna ca apartii cetei luptatorilor, revoltatilor, a celor oricand gata sa starneasca o rebeliune in concret, care sa te implice da la gestica obisnuintei cotidiene pana la inalta ideologie la care aderi.  In lupta in care te indemni cu propria minte, devii fara sa realizezi mai manifest decat realitatea pe care ai ales-o. Investind energii pretioase intr-o realitate care poate fi usor pusa sub semnul indoielii, te risipesti. Dar fiindca in realitatea ta tu  servesti cu sinceritate un crez propriu, se cheama ca intr-un anume fel vei fi salvat. Insa in niciun caz nu vei reformula randuirea acestei lumi…

Reclame

4 răspunsuri to “”

  1. Pai da mai, nu putem reformula nici Haiti, nici lipsa undei de soc care ar fi trebuit sa survina in urma seismului, dupa cum nu putem reformula porcii haitieni care molfaie si ei ce gasesc – ce poti sa gasesti din belsug in Haiti? Cadavreeeeee… Si desigur, americanii nu mi se mai par atat de suspecti. Acum am alte dubii.

  2. Problema e că foarte puţini îşi pun cu adevărat realitatea sub semnul întrebării. Când faci o mişcare, de obicei nu îţi pui problema că muşchii tăi s-ar putea să nu existe.
    Şi este realitatea mai caducă decat „energiile preţioase” investite în ea ?

    Există o lucrare a Adevărului prin el însuşi; şi, uneori, o con-lucrare din partea noastră.

  3. Elena, americanii nu mai sunt suspecti in masura in care nu prea mai au nimic de ascuns din moment ce toate le-au fost dezvaluite. Nici macar ei nu se mai chinuie sa musamalizeze ceva. Fac totul pe fata, cu nonsalanta, cu aerul celui care stie ca nu ai cum sa il combati. Ni se rade in nas, un bobarnac neputintei noastre de a riposta…

  4. Nautilus, da. Realitatea este mai caduca decat energiile investite in ea. As vorbi despre „inconsistenta” ei. Caci unii o percep ca pe haosul insuportabil al acestor zile, haos pe care il alimenteaza constant cu atentia si frica lor, unii ii intrevad iluzia, iar altii pur si simplu nu ii mai vad dezastrul fiindca au ales sa nu o traiasca, sa nu ii apartina.As spune ca s-au ridicat desupra ei… Impropriu spus „realitate” atata vreme cat se comporta ca o nalucire. In schimb de acord cu tine ca aceasta „nalucire” corelata cu raportarile noastre la ea, e in serviciul Adevarului ultim.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: