Rupturi netimbrate (III)

3923191639_78687c8e6b_b

Pentru ca altfel nu s-ar fi putut. Decat intr-un singur sens, pe o singura nota, picurata intr-un singur ton de bleu… Doar fiindca incercand o abordare diferita, totul ar fi sunat strident pana la sterpezirea dintilor. Intr-o zi va intelege, si cand va veni sa isi bea cafeaua in pridvorul meu, voi constata ca intrebarile au incetat sa mai hartuiasca.

Pentru ca altfel nu pot. Si sper ca voi trece si aceasta vama.

***

A fost ideea lui D. sa ne fotografieze pe noi doua, i se parea ca dupa amiaza imi sta ca turnata pe umeri. Plina de nisip si de zambete inconstiente in suflet, m-am ridicat din amorteala insorita, si m-am asezat pe chaise-longue-ul alb.

Atunci s-a deschis restul vietii mele la prima fila. M-au imortalizat intr-o imagine blanda, stand impreuna cu M. pe chaise-longue-ul alb. Asta a fost punctul de plecare: mi-a iesit din gura o ineptie aproximativ nevinovata, rasetele noastre au spart spatiul inconjurator, blitzul slab  zabovind pret de o clipa in adancul retinei, si restul zilelor mele au inceput sa se scrie.

***

Ranjiti si stirbi de minti. Stau la marginile mele si se uita in jos, inspre hau. Haul prinde de veste si se holbeaza inapoi la ei. Se fastacesc si uita sa mai fie cumpliti. Scancesc de ciuda cand intr-un final se prind ca au fost ridicoli si-n rest… ai nimanui. Demonii mei, frati nedoriti, nebuni singuratici, ce-si hahaie ezitarile si viseaza contorsionat la pustiu.O legiune de bezmetici care sicaneaza.

***

Sufletul, calauza mea de buna credinta, ma indeamna la liniste, dar mai presus de liniste, ma indeamna la organizare a tuturor ierarhiilor care-mi impart cerul, inima, si cele lumesti. Este sufletul cel care mijloceste cu atata pricepere la Dumnezeu. Timp in care, pe alt front, indepartat, „the dark manager in me” ma asmute ca pe o fiara la non-sensuri nelinistitoare.

***

Pomeneste-ma in imparatiile tale cu bine stiuta grija si discretie. Intru speranta a orice va sa fie.

Reclame

Niciun răspuns to “Rupturi netimbrate (III)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: