Ultime rupturi netimbrate

Imi amintesc un sfant cu chip descumpanit. Probabil un incepator in ale cerurilor.

***

Labila acum, cu translucidul necunoscut, odata cu nervurile plapande si cu atmosfera care de multe ori agonizeaza apasator, trag adanc in plamani toti pixelii naturii descuamate.

***

Sunt nici mica, nici mare, nici puternica, nici vulnerabila.Sunt mai degraba a unui loc comun, uzat, al tuturor care nu exceleaza in nimic, si fac umbra pamantului. De ce as fi vrut sa fiu vreodata geniala, nu stiu sa spun acum. Insa gafaiala de a fi fidela acestor tinte m-a costat o avere. O afurisita de avere…

***

Ne purtam printre oameni si cladiri cu atitudinea proaspetilor aterizati si invatam sa pretindem ca soarele nu ar fi existat vreodata. Este mai convenabil asa..  Gandim de pe banca de rezerva, cu ganduri timorate si precaute. Simtim cu grija. Nu mai jonglam cu pornirile de altadata, acum ne par casabile. Fragile si inselatoare. Calcam in prezent ca in asfaltul proaspat turnat, gandind de doua ori inainte sa ridicam piciorul spre urmatorul pas. Nu ne intrebam despre alte culori. In jur… griul care nu asteapta, dar desteapta.

***

Stiu despre mine ca sunt necrutatoare tocmai cu ce am pretuit mai mult. Daca as stii, oh, daca as putea in mod ilicit sa aflu cu ce cuvant iti incepi mereu linistea, si pentru care lucru anume iti ceri iertare de la tine, as putea si eu sa vindec insomnia intrebarilor, si sa iert. As fi in pace.

Reclame

2 răspunsuri to “Ultime rupturi netimbrate”

  1. Paste fericit, Cristia ! Un Paste cu multa dragoste, adevar si lumina la tine in suflet !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: